Academie Rolduc over theologie van het Lichaam

Welke relatie bestaat er tussen het huwelijk en het geloof in God? Hoe passen de menselijke ervaringen van een echtpaar binnen Gods bedoelingen? De heilige paus Johannes Paulus II heeft daar tijdens zijn leven veel over gesproken. Veel van zijn teksten over huwelijk en seksualiteit zijn bekend geworden onder de term ‘Theologie van het lichaam’.

Wat dat precies inhoudt en hoe deze past binnen de verdieping van het geloof, daarover gaat de lezing van Academie Rolduc op vrijdag 23 februari. Spreker is dr. Lambert Hendriks, moraaltheoloog en rector van het grootseminarie Rolduc. Hij legt uit wat de ‘theologie van het lichaam’ inhoudt en hoe de inzichten van Johannes Paulus II ook voor mensen van vandaag van grote waarde kunnen zijn.

Academie Rolduc is een lezingencyclus van het Theologisch Instituut Rolduc. Elke maand is er een lezing over een actueel thema op het snijvlak van kerk, filosofie, samenleving, ethiek of cultuur. De lezingen zijn voor iedereen toegankelijk. Deelname kost vijf euro per keer, ter plekke te voldoen. De lezingen worden gehouden in Abdij Rolduc, Heyendallaan 82 in Kerkrade. Aanvang: 19.00 uur. Aanmelding vooraf is gewenst via academie.rolduc@gmail.com.

Bekijk het volledige jaarprogramma op: www.bisdom-roermond.nl/academierolduc