Blasiuszegen

Op 3 februari en de weekenden rond 3 februari zal in onze parochiekerken weer de Blasiuszegen gegeven worden. De Heilige Blasius was bisschop van Sebaste in Armenie en werd rond het jaar 300 gevangen genomen en stierf toen de marteldood. De legende verhaalt dat hij een jongen van de verstikkingsdood redde in wiens keek een visgraat was blijven steken. Hij is daarom de heilige die wordt aangeroepen bij keelaandoeningen, hik, bof en astma. Tijdens de Blasiuszegen houdt de priester twee gekruiste kaarsen voor de borst van de gelovige en spreekt een zegengebed uit. De Blasiuszegen wordt gegeven in Holtum en Obbicht na de missen op zaterdag 28 januari, in Aldenhof na de mis op vrijdag 2 februari, na de missen op zaterdag 3 februari in Buchten en Born en na de mis op 4 februari in Grevenbicht.