Vastenactie 2018: geef meer door te minderen!

Ieder jaar weer is de Vastenactie een belangrijke activiteit in onze parochie. In 2018 staat de Vastenactie in het teken van het bijzondere ‘HID’-programma, dat de zusters van het Heilig Hart van Jezus en Maria in Mbala, Zambia, in 1991 zijn gestart. HID staat voor ‘Households in distress’. Met dit programma willen de zusters de impact van HIV en aids in en om het stadje Mbala in het noordoosten van Zambia verminderen door voorlichting, goede gezondheidszorg én door mensen te helpen in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Om die doelstelling te bereiken heeft Vastenactie iets nieuws onderdeel ontwikkeld: de ‘40 Dagen Challenge’. Vasten is altijd een bekend fenomeen geweest voor de katholieke kerk. Maar tegenwoordig is het ook buiten de religieuze kaders een herkenbare gedachte om ergens voor een bepaald aantal dagen mee te minderen. Jongeren, bijvoorbeeld, zijn steeds meer geïnteresseerd in het minderen met hun social-media gebruik.

Wat houdt de ’40 Dagen Challenge’, of uitdaging, precies in en hoe werkt het? Tijdens de vasten gaat u een uitdaging aan met uzelf en u doneert daarvoor een bedrag aan de Vastenactie. Drink bijvoorbeeld 40 dagen geen frisdrank en doneer daarvoor 40 x € 1,- aan de Vastenactie. Of minder met het koekje bij de koffie en doneer daarvoor 40 x € 0,50 aan de Vastenactie.