Samen sterk

Koor

Gemengd kerkelijk zangkoor Obbicht

Het Kerkelijk zangkoor Obbicht is in 1932 gestart als mannenkoor.

In 1960 werd het koor omgezet in een gemengd Kerkelijk zangkoor. Een van de leden, Mevrouw Paula Hubens,  is reeds sinds dat jaar onafgebroken lid van het koor.

In 2002 telde het koor nog 52 leden. Door vergrijzing is het aantal inmiddels afgenomen en bedraagt momenteel 38 actieve leden. Nieuwe leden kunnen zich altijd aanmelden bij een van de bestuursleden van het koor.

De vaste repetitieavond is op dinsdag van half acht tot half tien. Om het weekend wordt wisselend per jaar op de zaterdag of de zondag gezongen tijdens de plechtige Hoogmis. Op zondag is deze om 11.00 uur en op zaterdag om 19.15 uur.

Tevens treedt het koor vast op tijdens het jaarlijkse Kerstconcert en incidenteel op verzoek in Zorgcentra en verenigingen zoals de Zonnebloem.

In 2016 neemt het koor de organisatie van de regionale Koordag voor zijn rekening.

De vaste dirigent van het koor is Dhr. Ger Hubens senior.

Vaste organist en begeleider is Dhr. Ger Hubens junior.

In 1980 is het koor tevens toegetreden tot de Zangfederatie Swentibold.

In 2010 is het koor toegetreden tot de Koorkring Susteren.

In 2014 zal het koor zowel tijdens de plechtige Hoogmis alsook tijdens de historische religieuze stoet deelnemen aan de Heiligdomsvaart in Susteren.

Het bestuur van het Kerkelijk zangkoor Obbicht bestaat uit de volgende leden:

Voorzitter:                        Mevrouw Mia Hustinx                               046-4852378

Secretaris:                        De heer Ger Jennekens                              046-4851047

Penningmeester:            De heer Wil Negenman                              046-4856498

Lid:                                    De heer Nan Logister                                  046-4858776

Lid:                                     De heer Jan van Sloun                               046-4859006