Lichtjesprocessie Buchten

Ter gelegenheid van het feest van Maria Lichtmis trok op zaterdag 4 februari een Lichtjesprocessie door Buchten. Net als de twee voorafgaande jaren dreigde de processie ook dit jaar vanwege het slechte weer niet door te kunnen gaan. Veel te groot echter was de animo zodat we ons ook niet door enkele regendruppels lieten weerhouden. Gelukkig maar: het werd een heel stemmige tocht, waaraan ook vele kinderen en hun ouders deelnamen. Onder het bidden van het Rozenhoedje trokken wij naar de Kapel aan de Dorpstraat. Hier werd door meneer pastoor het gebed uitgesproken waarmee de parochie en haar bewoners aan de Moeder Maria werden toegewijd.

Na het zingen van een Marialied trok de processie verder naar de Catharinakerk waar de processie werd vervolgd met een gezinsmis. Alles bij elkaar duurde het best lang. Maar dit kon velen, groot en klein, niet weerhouden om ook nog na de mis de Blasiuszegen te ontvangen. Al met al een mooie gebeurtenis waarvoor we alle deelnemers niet genoeg kunnen danken.