Academie Rolduc over de wereld na corona

“Hoe zal het leven na corona zijn? Dat vroeg godsdienstsocioloog Theo Schepens zich vorig jaar al af. Hij houdt daarover nu op 13 mei een lezing voor Academie Rolduc. Interessant is de vraag of we inmiddels al in de tijd na corona beland zijn of dat we nog nieuwe golven mogen verwachten? Wat heeft de pandemie met ons gedaan en is de wereld erdoor veranderd? Schepens stelt  zich met name de vraag of op lange termijn zal blijken of er een ‘nieuw normaal’ is ontstaan: op maatschappelijke terreinen, maar zeker ook op het gebied van kerk en godsdienst?

Dr. Theo Schepens is godsdienstsocioloog, bestuurslid van het Franciscaans Studiecentrum en lid van de Raad van Toezicht van de bijzondere leerstoel Franciscaanse spiritualiteit, theologie en geschiedenis aan de Universiteit van Tilburg. Hij doceert ook aan diverse priesteropleidingen in Nederland. Deze lezing van Academie Rolduc op 13 mei begint om 19.00 uur in Abdij Rolduc. Entree: €5,- ter plekke te voldoen. Aanmelden vooraf is gewenst via academie@rolduc.nl