Bisschoppen roepen met website op: Vier Pasen!

Met de campagne VierPasen roept bisdom Roermond ons op om, ondanks de beperkende coronamaatregelen, toch het paasfeest te vieren.
Afgelopen week is de speciale website vierpasen.nl online gegaan, die bezoekers de gelegenheid biedt ook thuis stil te staan bij de vastentijd en Pasen. De site helpt mensen ook om de eigen parochie te vinden.

De Nederlandse bisschoppen zijn de campagne gestart, omdat de kans groot is dat de huidige beperkende coronamaatregelen nog wel even zullen aanhouden”, zo laat een woordvoerder van het bisdom Roermond weten.

‘Dit betekent dat voor het tweede achtereenvolgende jaar Pasen anders gevierd moet worden.’ De campagne VierPasen wil net als de eerdere campagne VierKerstmis mensen helpen om het feest niet zomaar over te slaan, maar in kleine kring stil te staan bij de betekenis ervan. Lees meer op www.vierpasen.nl
Jezus leeft, Hij is waarlijk opgestaan, dat is de boodschap van Pasen.
Dit willen we vieren en daar leven we veertig dagen lang naar toe.

De Rooms-Katholieke Kerk nodigt u van harte uit om de Veertigdagentijd bewust te beleven in de voorbereiding op Pasen, ook al is in 2021 nog steeds alles anders door Covid-19. Ga naar de website van uw eigen parochie om te kijken of u gedurende deze periode bij een van de vieringen kunt zijn en wat u daarvoor moet doen. Zijn alle plekken al gereserveerd, vier dan thuis mee, via de livestream van uw parochie, of via de televisie bij KRO-NCRV op NPO2.
U vindt op deze website handige links en downloads die u helpen om de Veertigdagentijd te beleven en om de Paastijd ook thuis (mee) te kunnen vieren. Vier Pasen!