Geslaagde vrijwilligersdag

Op zondag 23 september organiseerde het bestuur van de parochiefederatie een “bedankdag” voor de vele vrijwilligers, die onze federatie rijk is. Wekelijks staan er immers tientallen parochianen klaar die ten behoeve van de gemeenschap de meest uiteenlopende en onmisbare taken vervullen. Ze vervullen deze taken “Pro Deo”, want de drijfveer voor hun inzet is betrokkenheid en solidariteit met de parochie.

Meer als honderd vrijwilligers gaven gevolg aan de uitnodiging van het federatiebestuur om deel te nemen aan deze vrijwilligersdag. De vrijwilligers konden op deze dag kiezen tussen twee programmapunten. De meeste vrijwilligers kozen voor de rondleiding Maaswerken. De deelnemers aan deze activiteit werden door het Consortium Grensmaas in het schipperskerkje ontvangen met koffie en vlaai. Na een interessante presentatie over de werkzaamheden van dit Consortium bracht men met de bus een bezoek aan de Maaswerken, waar de werkzaamheden ter plekke kon worden bezichtigd.

Het andere programmapunt werd verzorgd door de schutterij Eendracht Papenhoven-Grevenbicht. De tientallen deelnemers aan dit programmapunt werden in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan het vogelschieten. Na een deskundige inleiding door de buksmeester konden we na een spannende strijd, waarin ruim honderddertig schoten op de vogel werden afgevuurd, de eerste schutterskoning van de parochiefederatie huldigen.

Na afloop van de beide activiteiten werd de innerlijke mens gesterkt met een prima verzorgde barbecue op het terrein de schutterij Eendracht op de Braemmert.

Ondanks het slechte weer zat de stemming er goed in. Iedereen had genoten van de interessante activiteiten en van de heerlijke barbecue. Graag willen daarom iedereen bedanken, die zorg gedragen heeft voor de organisatie van deze vrijwilligersdag. Onze speciale dank gaat daarbij uit naar de schutterij Eendracht en het Consortium Maaswerken.

Bekijk alle foto’s

Van heel veel deelnemers hebben we gehoord hoezeer zij van deze vrijwilligersdag hebben genoten. We zouden het fijn vinden als u uw ervaringen en indrukken over deze vrijwilligersdag met ons zou willen delen. U kunt dit doen door uw reactie te geven hieronder dit artikel. Alvast bedankt!

1 gedachte over “Geslaagde vrijwilligersdag

1. Ik vond het een zeer geslaagde middag. Wij hebben deelgenomen aan de informatie en rondleiding over de Maaswerken. Een interessante uitleg m.b.v. een video-presentatie en daarna met de bus naar Visserweert en Nattenhoven over het terrein. Geweldig. Daarna naar de schutterij voor de barbeque. Deze was zeer goed verzorgd en erg lekker.
    We hebben volop genoten.