Academie Rolduc over Heiligdomsvaart Maastricht

Op 24 mei 2018 begint voor de 55ste keer de ‘Heiligdomsvaart’ in Maastricht. In tal van activiteiten wordt aan Sint Servaas herinnerd, de eerste bisschop van Maastricht. Hoogtepunten zijn de twee grote processies. Elke editie van de Heiligdomsvaart kent een thema dat een bepaald aspect van het geloof onder de aandacht brengt en uitdraagt. Het thema van de Heiligdomsvaart 2018 is “Doe goed en zie niet om”.

Deze avond wil zowel de geschiedenis en de aloude betekenis van de Heiligdomsvaart belichten en onderzoeken welke impulsen deze gebeurtenis onze huidige samenleving kan geven.

Vrijdag 11 mei 2018, 19:00 uur; Inleider: Deken John Dautzenberg

Academie Rolduc is een lezingencyclus van het Theologisch Instituut Rolduc. Elke maand is er een lezing over een actueel thema op het snijvlak van kerk, filosofie, samenleving, ethiek of cultuur. De lezingen zijn voor iedereen toegankelijk. Deelname kost vijf euro per keer, ter plekke te voldoen. De lezingen worden gehouden in Abdij Rolduc, Heyendallaan 82 in Kerkrade. Aanvang: 19.00 uur. Aanmelding vooraf is gewenst via academie.rolduc@gmail.com.