Huispaaskaarsen 2019 te bestellen

Ook dit jaar bieden wij de gelegenheid tot het bestellen van de huispaarskaarsen. De paaskaars is een belangrijk symbool in de katholieke kerk. De paaskaars wordt in de paaswake gezegend. Gedurende de hele paastijd neemt deze kaars een prominente plaats in op het priesterkoor in de kerk. Buiten de paastijd wordt de paaskaars ontstoken tijdens de doopvieringen en uitvaartdiensten. Tijdens de doopviering wordt de doopkaars van de dopeling aan de paaskaars ontstoken. De dopeling deelt in het licht van het geloof van de kerkgemeenschap en wordt uitgenodigd om dit licht van het geloof voor iedereen te laten schijnen. Tijdens de uitvaartdienst worden vaak de kaarsen rond de baar van de overledene ontstoken met het licht van de paaskaars. Dit ten teken dat wij ten overstaan van de duisternis van de dood blijven geloven dat het eeuwige licht van de verrijzenis zal blijven schijnen voor de overledene.

Het is daarom goed als parochianen een klein exemplaar van deze paaskaars, de huispaaskaars, aanschaffen om op deze manier thuis uiting te geven van hun geloof. In het verleden hebben al velen van deze gelegenheid gebruik gemaakt om een huispaaskaars aan te schaffen.

Deze huispaaskaarsen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en met verschillende motieven. Hieronder staat een overzicht van de te bestellen huispaaskaarsen. U kunt uw huispaaskaarsen bestellen na de heilige Missen in uw Parochiekerk of bij uw parochiele contactpersoon. We verzoeken u met de bestelling tevens meteen de betaling te voldoen. U kunt uw huispaaskaars bestellen tot en met zondag 7 april. Dan hebben we nog voldoende tijd om deze kaarsen te bestellen bij de leverancier. In de paaswakes van zaterdag 20 april zullen de Huispaaskaarsen dan gezegend worden, waarna u dan in de gelegenheid bent om deze op te halen.

Model A & H Model B & G Model C & F Model E & F
Kaars: 6,5 x 20 cm Kaars: 7 x 25 cm Kaars: 7,5 x 30 cm Kaars: 8 x 40 cm