‘Na ons de zondvloed? Dat willen we niet’

Groene parochies
Uit zorg voor een leefbare aarde zetten veel kerken en parochies zich in voor duurzaam- heid: ze kiezen voor zonnepanelen, een moes- tuin, verantwoorde koffie, ‘groen’ bankieren of minder plastic. In het project ‘Groene Parochies in Nederland’ onderzoekt theoloog Elisabeth Hense van de Radboud Universiteit in Nijmegen welke initiatieven er op dit gebied genomen worden. Alle katholieke parochies hebben daar- toe afgelopen najaar een enquête ontvangen.

In het Limburgse Grevenbicht-Papenhoven is ook de monumentale begraafplaats letterlijk en figuurlijk groen. Zelfs oude graven worden ‘gerecycled’.

Lees het hele artikel

Deze serie artikelen, een samenwerking tussen KN en de Radboud Universiteit, toont een aantal voorbeelden. De verhalen zijn ook te lezen op ru.nl/groeneparochies.