Palmpaaskruis maken in Obbicht

Hallo jongens en meisjes van alle groepen van het basisonderwijs, ouders en verzorgers. Wil  jij ook een palmpaaskruis maken op woensdag 1 april (echt geen grap!) in het zaaltje van de kerk in Obbicht  vanaf 14.00 uur (tot  ongeveer 16.00 uur)?

Je kan je aanmelden tot dinsdag 31 maart (liefst eerder zodat we niet op het laatste moment nog inkopen moeten doen) via e mail adres: hatmjoosten@hotmail.com of via tel.nr. : 06 13064608 (beide van Rini van de Geer-Joosten)

Het Palmpasenkruis heeft bepaalde vaste attributen, die elk een eigen betekenis hebben. Uitleg volgt op woensdag 1 april…

Het wordt Pasen! Jezus staat op, Zijn verhaal gaat verder, net zoals in de natuur ieder jaar in de lente alles opnieuw gaat groeien.

De bedoeling is dat het palmpaaskruis aan een ander wordt gegeven, te weten: aan iemand die * oud is, * ziek is, * eenzaam is, * verdrietig is …. Denk eraan om een naald met een groot oog, plakband en een schaar (voorzien van naam!) mee te nemen.

Heeft u, (groot-)ouder/verzorger, die dag tijd/zin om te komen helpen? Graag! Laat het s.v.p. even weten in verband met de indeling van de groepen.

Zondag 5 april is in de kerk van Obbicht om 11.00 uur  de Palmpasenviering  waarbij ook onze eigengemaakte palmpaaskruisen en  de palmtakjes gezegend worden.

Wil je tijdens de Palmpasenviering iets lezen of iets doen? Laat dit ook even weten vóór of op 1 april!

Ik…………………………………………………………….. uit groep…….. van de school in  Grevenbicht / Obbicht

wil een palmpaaskruis maken / lezen tijdens de Palmpasenviering / mee helpen.