Palmpaaskruisen maken

In het weekend voor Pasen vieren wij Palmpasen. Met Palmpasen vieren wij dat Jezus met zijn apostelen naar Jeruzalem kwam. Dat was een belangrijke gebeurtenis. Enerzijds voor de mensen van Jeruzalem. Want zij hadden al veel van Jezus gehoord. Vele bewoners van Jeruzalem waren zo onder de indruk van Jezus dat ze Hem tot koning wilden maken. Jubelend stonden de mensen langs de weg en zwaaiden met hun palmtakken en legden uit eerbied voor Jezus hun mantels op de weg.
Jezus, anderzijds, was helemaal niet naar Jeruzalem gekomen om koning te worden. Hij wist dat het Gods plan was dat Hij in Jeruzalem zou worden verraden, veroordeeld en gedood aan het kruis. Hier was Hij bang voor. Maar Hij wist dat het Gods wil was en dat door zijn dood aan het kruis Gods grote macht duidelijk zou worden. Want na drie dagen zou Jezus uit de doden opstaan. Palmpasen brengt de vreugde om Jezus tot uitdrukking. En daarom houden wij speciale Palmpasenvieringen.
In deze vieringen zijn vooral alle kinderen en hun ouders uitgenodigd. Met onze zelfgemaakte palmpaaskruisen zullen wij feestelijk door de kerk trekken en ook willen we luisteren naar de lezingen van het Palmpasenfeest. Voorafgaand aan de vieringen komen we samen om de Palmpaaskruisen te knutselen en zal het paasverhaal aan de kinderen worden verteld. Graag willen we alle kinderen uitnodigen. Papa’s en mama’s, of grootouders, die willen helpen zijn ook welkom. Laat wel even weten of je komt!

Born
Knutselen Palmpaaskruisen op woensdag 10 april in de Martinuskerk te Born. We komen samen van 15.30 uur tot 17.30 uur. De Palmpasenviering wordt gehouden op zaterdag 13 april om 19.15 uur in de Martinuskerk te Born.
Aanmelden bij Kapelaan Blaschek: iblaschek@hotmail.com of 06 58 94 03 12

Grevenbicht en Obbicht
Knutselen Palmpaaskruisen op woensdag 10 april in de Willibrorduskerk te Obbicht. We komen samen van 14.00 uur tot 16.00 uur. De Palmpasenviering wordt gehouden op zondag 14 april om 11.00 uur in de Catharinakerk te Grevenbicht.
Aanmelden bij Rini van de Geer: hatmjoosten@hotmail.com of 06 13 06 46 08 Aanmeldingsformulier Grevenbicht en Obbicht