Huiszegen 2021 weer verkrijgbaar

Met deze huiszegens vragen we om Gods bescherming van ons huis en huiszegens worden vaak boven de ingang van het huis of in de huiskamer opgehangen. We vragen voor elke kaart een gift van 1 Euro als ondersteuning van het parochieel jongerenwerk.

Op de huiszegens staat: 20 C+M+B 21. De letters C+M+B worden in verband gebracht met de namen die vanuit de traditie aan de wijzen uit het oosten zijn gegeven: Caspar, Melchior en Balthasar. Zij zijn ook de beginletters van de zegentekst ‘Christus Mansionem Benedicat’, vertaald: ‘Christus zegene dit huis’. Want pas als God in ons midden mag verblijven wordt ons huis tot een ‘thuis’.

Wat kenmerkt een ‘thuis’. Een ‘thuis’ wordt niet bepaald door de grootte, de waarde of de inrichting van een huis. Maar een huis wordt pas een ‘thuis’ als het een plaats is waar mensen samenleven, waar men met elkaar lief en leed deelt, waar mensen zich geborgen en veilig voelen, waar een goede sfeer heerst, men met elkaar deelt en iedereen welkom is. Hoe belangrijk is het dan ook dat Gods zegen op ons huis rust.
Bij de huiszegen kan het volgende gebed worden gebruikt:

‘Heer, wees aanwezig bij uw dienaren, die vragen om de zegen voor hun huis. Laat hen ervaren dat Gij hun toevlucht zijt, als zij hier verblijven, mogen zij vreugde vinden in U als begeleider, wanneer zij het verlaten, en mogen zij het genoegen ondervinden dat Gij hun gast zijt, wanneer zij in dit huis terugkeren, totdat zij in het huis van uw hemelse Vader een plaats vinden die voor hen bereid is. Gij die leeft en heerst in de eeuwen der eeuwen. Amen.’
U kunt de huiszegens verkrijgen in uw parochiekerk of bij uw parochiekantoor.

2 gedachten over “Huiszegen 2021 weer verkrijgbaar”

1. Hallo Marina,

Voor jou en je naasten ook een zalig en hoopvol 2021 toegewenst.
    Dit jaar zijn de huiszegens ook weer gemaakt. Ze kunnen komend weekend na de H. mis verkregen worden of er kan contact opgenomen worden met het parochiekantoor.
    Ik heb tevens een bericht geplaatst op de website.

Met vriendelijke groet,
    Ben Haerkens

2. U allen een Zalig Nieuwjaar gewenst en een gezegend en gezond 2021 .

vraag ??
    Worden er dit jaar HUISZEGENS gemaakt ?
    Zo,ja …..dan hadden we er graag 15 huiszegens besteld en hoor dan of contant betaald word en hoe ophalen geschied.

Met vr. gr. Marina & Will Deckers