Wereldmissiemaand 2018: Ethiopië centraal

In de Wereldmissiemaand oktober staan dit jaar de katholieke geloofsgemeenschappen in Ethiopië centraal. Oktober is van oudsher de Missiemaand. Via de organisatie MISSIO worden alle parochies gevraagd solidair te zijn met gelovigen elders in de wereld. We horen immers allemaal bij dezelfde kerk.

Dit jaar wordt daarvoor de blik gericht op Ethiopië: de wieg van de mensheid, land van koffie en het geboorteland van de koningin van Sheba.

Ondanks modernisering en een groeiende economie behoort Ethiopië nog altijd tot een van de armste landen van de wereld. In het tot voor kort autoritair bestuurde land zorgen etnische conflicten voor toenemende spanningen. Desondanks biedt Ethiopië onderdak aan vele duizenden vluchtelingen.

In uiterst moeilijke omstandigheden verzetten de kleine katholieke gemeenschappen ontzettend veel werk. In de Wereldmissiemaand willen we hun werk ondersteunen.

In de Heilige Missen in de weekenden van 13 & 14 oktober en 20 & 21 oktober zullen daarom extra collecten voor Ethiopië worden gehouden.