Ziekenzegening

Ziek-zijn is een van de ingrijpendste gebeurtenissen in je leven. Vrijwel niemand ontkomt eraan dan hij of zij in meer of mindere mate ziek wordt. Alles waar je zo dag in dag uit mee bezig bent, wordt opeens heel onbelangrijk. Als je ziek wordt merk je opeens hoe belangrijk gezondheid is. Je zou kunnen zeggen dat gezondheid niet vanzelfsprekend is maar eigenlijk zoiets als een groot geschenk, waar je elke dag dankbaar voor mag zijn.

Omdat we weten hoe ingrijpend ziekte is willen we ook veel aandacht besteden aan degenen die getroffen worden door ziekte. Die aandacht moet er elke dag opnieuw zijn. Maar vooral op Nationale Ziekendag, die elk jaar op de tweede zondag van september gehouden wordt, dit jaar op zondag, 11 september. Als parochiegemeenschap, die het lot van de zieken bijzonder aan het hart gaat, willen wij ook aandacht besteden aan deze Ziekenzondag. Net als in het verleden zullen er daarom in de heilige missen net als in de afgelopen jaren Ziekenzegeningen plaatsvinden. In de heilige missen zal over ieder dat wenst een zegengebed worden uitgesproken en zal dan de zegen ontvangen met de Heilige Hostie in de monstrans. Graag willen wij u voor deze speciale vieringen uitnodigen. De ziekenzegen zal worden gegeven de missen op:

Zaterdag, 3 september om 19.15 in de Martinuskerk te Born;
Zondag, 4 september om 9.30 uur in de Martinuskerk te Holtum;
zondag, 4 september om 11.00 uur in de Willibrorduskerk te Obbicht:
Zaterdag, 10 september om 18.00 uur in de Catharinakerk te Buchten en
Zondag, 11 september om 11.00 uur in de Catharinakerk te Grevenbicht.